Novitet iz Invisaligna – Invisalign® Moderate

Svjetski dan ortodontskog zdravlja prava je prigoda da vam predstavim novitet koji je nedavno na tržište izbacio lider moderne ortodoncije – tvrtka AlignTech – tvorac brenda Invisalign. Riječ je o paketu Invisalign Moderate.

Već sam se toliko puta uvjerila na kliničkim slučajevima u učinkovitost i brzinu ispravljanja zubi pomoću prozirnih udlaga tzv. alignera, da sam i sama odlučila educirati se i steći certifikat za clear aligner terapiju.

Na radost pacijenata koji su zazirali od neuglednog fiksnog aparatića, ponudila sam im kvalitetan i diskretan ortodontski sustav koji niti ometa održavanje oralne higijene niti narušava estetiku lica. Zbog ovih, ali i drugih prednosti za pacijente, Invisalign je jedini ortodontski sustav koji primjenjujemo u Centru dentalne medicine Zadar.

 

Svjetski dan ortodontskog zdravlja – WFO – World Federation of Orthodontists

Svjetska ortodontska federacija (WFO) je, tijekom 4. međunarodnog ortodontskog kongresa u San Franciscu, koji se održao 1995. godine, proglasila  15. svibnja Svjetskim danom ortodontskog zdravlja.

Cilj je promocija važne uloge ortodontske terapije u:

  • održavanju dobrog oralnog zdravlja
  • estetici osmijeha.

Ortodoncija je, kao zasebna grana dentalne medicine, osmišljena da pacijentima vrati ili omogući dobru funkciju, a to znači – kvalitetan i čvrst zagriz. Kako je napredovala, tako je estetska uloga sve više dolazila do izražaja. Danas, zahvaljujući suvremenim clear aligner ortodontskim sustavima, više ni odrasle osobe ne zaziru od nošenja aparata za zube. Ispravljanje je mnogo ugodnije i diskretnije nego prije nekoliko desetljeća, ponajviše zahvaljujući Invisalignu.

 

Invisalign – nevidljivi ortodontski aparatić za sve uzraste

Brend Invisalign pionir je moderne ortodoncije. Prvi je proizveo prozirne udlage za ispravljanje zubialignere. Te su udlage veoma nalik standardnim retainerima, zbog čega ih neupućeni znaju zamijeniti. No imaju različite uloge. Aligner ispravlja zube, a retainer ih nastoji zadržati u novom položaju.

Da je AlignTech doista lider u području clear aligner ortodoncije, stalno dokazuje poboljšavajući svoj ortodontski sustav iz godine u godinu. Prvi je omogućio da se zubi mogu ispravljati u različitim životnim fazama: djetinjstvu, adolescenciji i odrasloj dobi. Isto tako, koristi nekoliko inačica svog ortodontskog sustava ovisno o težini anomalije u rastu i položaju zuba. Koje su to inačice, saznajte u idućem odlomku!

Invisalign Moderate - novitet u clear aligner ortodonciji

Invisalign – Comprehensive, Lite, Express, First, Teen i Invisalign Moderate

Invisalign Comprehensive namijenjen je rješavanju najtežih ortodontskih anomalija.

Invisalign Lite je za lakše slučajeve.

Invisalign Express, kako mu i samo ime govori, vrlo brzo ispravlja manje anomalije te se koristi kao pretprotetska terapija sastavljena od 7 alignera.

Invisalign First namijenjen je najmlađoj populaciji pacijenata – za djecu od 6 do 10 godina.

Invisalign Teen Comprehensive također je namijenjen za najteže slučajeve, ali u adolescenata.

 

Invisalign Moderate – Invisalignov novitet

Invisalign je nedavno izbacio na tržište novitet – Invisalign Moderate. Riječ je o ortodontskom paketu namijenjenom osobama koje imaju nepravilnosti srednje težine u rastu i položaju zuba, odnosno osobama koje nisu najteži slučajevi da bi trebale koristiti Invisalign Comprehensive ortodontski sustav.

Terapija može trajati od 5 do 12 mjeseci, a sastoji se od 20 faza te uključuje:

  • SmartTrack® materijal
  • SmartForce® dodatke koji omogućuju predvidljivije pomicanje i kontrolu pomicanja zuba.

Upravo zahvaljujući SmartForce dodacima, Invisalign Moderate neusporediv je s bilo kojim drugim clear aligner sustavom koji se izrađuje od standardnog jednoslojnog materijala.

 

Kome je namijenjen Invisalign Moderate?

Invisalign Moderate mogu koristiti:

  • ortodonti
  • educirani i certificirani stomatolozi za Invisalign.

Namijenjen je liječenju blagih do umjerenih indikacija kod odraslih osoba. To podrazumijeva: „nagužvanost“ ili stisnutost zuba, razmak među njima, vertikalna odstupanja te blagu rotaciju zuba.

Klinički opseg Invisalign Moderate paketa:

  • klasa I, blaga klasa II
  • blaga do umjerena stisnutost zuba/razmak
  • blagi AP i vertikalna odstupanja
  • prije restauracije.

Invisalign Moderate Package iliti Invisalign Moderate paket može se primjenjivati za ispravljanje jednog ili oba luka.

 

Koliko alignera obuhvaća Invisalign Moderate?

Kao što sam već navela, terapija traje od 5 do 12 mjeseci.

Invisalign Moderate sastoji se od maksimalno 20 alignera, s tim da je moguće dobiti još 2 seta od 20 alignera tijekom 2 godine od početka tretmana.

Invisalign Moderate – blog dr. Bilan

 

Ortodontska terapija Invisalign u Centru dentalne medicine Zadar

Drago mi je vidjeti da AlignTech ne posustaje u svojim nastojanjima da ortodontima/stomatolozima i pacijentima pruži što bolji proizvod koji usko cilja specifične anomalije i različite vrste nepravilnosti u rastu i položaju zuba. To je upravo i jedan od razloga zašto sam odlučila vratiti se svojoj velikoj ljubavi – ortodonciji, i ponuditi vam ono što je trenutačno provjereno najbolje na tržištu.

Iza Invisalign ortodontske terapije danas se nalazi 14 milijuna pravilnih i zadovoljnih osmijeha diljem svijeta, a neki od njih šeću našim gradom. Među njima su i naši pacijenti koji više ne skidaju osmijeh s lica ni za vrijeme terapije ni nakon nje. Tijekom terapije jer nitko ne vidi da nose aparat na zubima, a po završetku zato što je osmijeh besprijekorno pravilan.

Kod nas imate još jednu veliku prednost. Osim savršenog osmijeha na kraju terapije, na samom početku nudimo vam BESPLATAN PRVI PREGLED. Iskoristite ovu pogodnost i naručite se već danas.

Vaš Centar dentalne medicine Zadar

Kontaktirajte nas

    Korištenjem ovog obrasca pristajete na uvjete korištenja internet stranice te potvrđujete da ste upoznati s zaštitom podataka www.cdmz.hr


    Stojimo Vam na usluzi



    Kontakt:
    Tel: 023/77 99 39
    E-mail: info@cdmz.hr


    Adresa:
    Ul. postrojbi specijalne policije 21,
    2300, Zadar


    Radno vrijeme:
    PON-PET: 08 - 20 sati
    SUB: po dogovoru


    Odjaviti se možete u svakome trenutku. Pročitajte više o načinu na koji se koriste Vaši podaci na poveznici.

    © 2024 Centar dentalne medicine Zadar
    Nazovite nas
    Kako do nas