Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi

Naša prirodna boja zuba s vremenom potamni i naš osmijeh više nije tako blistav kao što je nekad bio. Pigmenti iz hrane ili pića, na primjer kave, crnog čaja ili crnog vina utječu na boju zuba, kao i pušenje. U našem centru dentalne medicine koristimo suvremene metode izbjeljivanja zuba, a rezultati su odmah vidljivi. trajni.

Kandidati za izbjeljivanje zuba su svi pacijenti koji su punoljetni te imaju zdrave i sanirane zube. Izbjeljivanje zubi je potpuno siguran postupak koji ne oštećuje strukturu zuba, što je dokazano i brojnim istraživanja. Zube izbjeljujemo posebnim gelovima na bazi aktivnog kisika, a postupak u ordinaciji traje oko sat i poL i dobiva se boja 1-2 nijanse svjetlija od postojeće. Za bolje rezultate koristimo i diodni laser. Izbjeljujete li zube kod kuće, udlagama koje nosite tijekom noći, izbjeljivanje zubi traje oko 14 dana, a tim postupkom nova boja je znatno svjetlija od početne.

Postupak izbjeljivanja

Izbjeljivanje nije bolan postupak, premda se kod pacijenta može javiti preosjetljivost. Nadalje, izbjeljivanje je trajan postupak jer se njime trajno mijenja pigmentacija dubokog sloja zuba. Naravno, nakon određenog vremena u zubnu strukturu ponovno ulaze pigmenti iz hrane i pića i boja zuba ponovno malo potamni. Tada postupak ponavljamo u manjem opsegu. Još jedna prednost izbjeljivanja zuba je što nakon tog postupka pacijenti često bolje paze na higijenu usne šupljine, tako da su dugoročno njihovi zubi zdraviji, i smanjuje se mogućnost nastanka novih karijesa i parodontne bolesti.

Na kraju, moramo napomenuti da pacijenti koji imaju ispune na zubima također mogu izbjeljivati zube, ali postupkom se ne izbjeljuju i sami ispuni. Tada se često ispuni mijenjaju kako bi bili u skladu s novom bojom zuba. Ovo posebno vrijedi kad su ispuni na prednjim zubima. Isto se tako ne mogu izbijeliti umjetni zubi u krunicama i mostovima.

Naši radovi

Zubi prije i nakon postupka izbjeljivanja.

Zubi prije i nakon postupka izbjeljivanja.

Kontaktirajte nas s povjerenjem
Rezervirajte svoj termin za konzultacije ili zahvat

Kontaktirajte nas

  Korištenjem ovog obrasca pristajete na uvjete korištenja internet stranice te potvrđujete da ste upoznati s zaštitom podataka www.cdmz.hr


  Stojimo Vam na usluzi  Kontakt:
  Tel: 023/77 99 39
  E-mail: info@cdmz.hr


  Adresa:
  Ul. postrojbi specijalne policije 21,
  2300, Zadar


  Radno vrijeme:
  PON-PET: 08 - 20 sati
  SUB: po dogovoru


  Odjaviti se možete u svakome trenutku. Pročitajte više o načinu na koji se koriste Vaši podaci na poveznici.

  © 2024 Centar dentalne medicine Zadar
  Nazovite nas
  Kako do nas