Dječja stomatologija

Dječja stomatologija, Centar dentalne medicine dr. Bilan, Zadar

Navike stečene u djetinjstvu temelj su zdravih zuba i zdrave usne šupljine. Te navike uključuju redovito pranje zuba, ali i redoviti kontrolni stomatološki pregledi. Imamo dugogodišnje iskustvo u radu s najmlađim pacijentima i s njima gradimo prijateljski odnos. Djeci pristupamo razigrano i kreativno, trudimo se biti minimalno invanzivni te koristimo najnovije metode i materijale.

Samo zato što su mliječni zubi privremeni ne znači da im se ne treba posvetiti ista pažnja kao i trajnim zubima. Uostalom, oni čuvaju mjesto trajnim zubima i prilikom izbijanja trajnog zuba usmjeravaju njegov rast te potiču i pravilan razvoj čeljusti.  Zato dijete već u najranijoj dobi može i treba usvojiti dobre i pravilne navike održavanja oralne higijene. Upravo zato se posebno trudimo oko najmlađih pacijenata, veselimo se svakom njihovom posjetu, a vesele se i oni nama, jer s djecom izgradimo prijateljski odnos kako im stomatolog nikad ne bi postao bauk.

Prvi posjet

Oralna higijena počinje s prvim zubićem, zato nemojte čekati da djetetu izrastu svi zubići, kao što je nekad bila preporuka. Prvi posjet prilika je da se vaše dijete upozna sa stomatologom, instrumentima i ordinacijom. Tom prilikom ne radimo nikakav zahvat, samo se upoznajemo.

Fluoridacija

Karijes je jedna od najčešćih bolesti modernog doba, a najbolji način borbe protiv njega je prevencija. Jedna od metoda je i fluoridacija. Mliječni i trajni zubi premazuju se fluorom u obliku tekućine ili gela. Fluor čini caklinu otpornijom te potiče remineralizaciju tkiva čime se zaustavlja početni karijes.

Pečaćenje fisura

Još jedna metoda u borbi protiv karijesa jest pečaćenje fisura na trajnim zubima. Fisure su usjekline na žvačnim plohama zuba, gdje se karijes najčešće i javlja. Oblik i dubina fisura razlikuju se od pojedinca do pojedinca i od zuba do zuba. Posebnu pažnju obraćamo dubokim i uskim fisurama u kojima se zadržava plak, kakve se obično nalaze na kutnjacima.

Fisure pečatimo potpuno bezbolno: fisure očistimo bez brušenja, a zatim zapečatimo modernim kompozitnim materijalom ili staklenoionomernim cementom. Vrlo je važno da dijete na pečaćenje dovedete nakon nicanja trajnog zuba odnosno oko njegove šeste godine, kad niču prvi kutnjaci.

Kontaktirajte nas

  Korištenjem ovog obrasca pristajete na uvjete korištenja internet stranice te potvrđujete da ste upoznati s zaštitom podataka www.cdmz.hr


  Stojimo Vam na usluzi  Kontakt:
  Tel: 023/77 99 39
  E-mail: info@cdmz.hr


  Adresa:
  Ul. postrojbi specijalne policije 21,
  2300, Zadar


  Radno vrijeme:
  PON-PET: 08 - 20 sati
  SUB: po dogovoru


  Odjaviti se možete u svakome trenutku. Pročitajte više o načinu na koji se koriste Vaši podaci na poveznici.

  © 2024 Centar dentalne medicine Zadar
  Nazovite nas
  Kako do nas