Parodontologija i preventiva parodontoze

Paradontologija i preventiva parodontoze, Centar dentalne medicine dr. Bilan, Zadar

Desni koje su otekle i krvare prvi su znak upale. Ne poduzmete li ništa, upala se može proširiti i zahvatiti potporni sustav zuba koji zovemo parodont. Tada se i zubi počinju toliko klimati da ih treba izvaditi. Smatramo da se za svaki zub vrijedi boriti te ćemo vam pomoći da spriječite ili liječite parodontozu.

Prevencija bolesti potpornog sustava zuba (parodonta) počinje kod kuće redovitim ispravnim pranjem zuba, a nastavlja se u ordinaciji dentalne medicine redovitim polugodišnjim pregledima i redovitim profesionalnim čišćenjem. Čišćenje uključuje skidanje tvrdih naslaga (kamenca) i mekanih naslaga te pigmenata koji boje zube. Profesionalno čišćenje dopire do teško dostupnih mjesta koje sami ne možemo dobro očistiti i tako ostavlja zube bez naslaga i zdravo zubno meso.

Zubno meso koje nije zdravo sklono je upalama koje se zovu gingivitis, a neliječene upale mogu zahvatiti i potporni sustav zuba – desni i kost – odnosno parodont.
Kako parodontitis napreduje gubi se sve veći dio desni i kosti i zubi se počinju klimati toliko da ih se u nekim slučajevima treba i izvaditi. Budući da smatramo da se za svaki zub vrijedi boriti, s vama ćemo raditi kako bismo spriječili i liječili moguću parodontozu.

Na kraju je važno napomenuti da parodontne bolesti ne utječu samo na zdravlje zuba. Toksini koje izlučuju bakterije iz naslaga na zubima mogu negativno utjecati na srce, povezuju se s napredovanjem Alzheimerove bolesti, bolestima pluća, kardiovaskularnim bolestima i reumatoidnim artritisom.

Kontaktirajte nas s povjerenjem
Rezervirajte svoj termin za konzultacije ili zahvat

Kontaktirajte nas

  Korištenjem ovog obrasca pristajete na uvjete korištenja internet stranice te potvrđujete da ste upoznati s zaštitom podataka www.cdmz.hr


  Stojimo Vam na usluzi  Kontakt:
  Tel: 023/77 99 39
  E-mail: info@cdmz.hr


  Adresa:
  Ul. postrojbi specijalne policije 21,
  2300, Zadar


  Radno vrijeme:
  PON-PET: 08 - 20 sati
  SUB: po dogovoru


  Odjaviti se možete u svakome trenutku. Pročitajte više o načinu na koji se koriste Vaši podaci na poveznici.

  © 2024 Centar dentalne medicine Zadar
  Nazovite nas
  Kako do nas