Estetika osmijeha i DSD

Estetika osmijeha i DSD, Centar dentalne medicine dr. Bilan, Zadar

Zubi su vam zdravi i svi na mjestu, ali i dalje niste zadovoljni svojim osmijehom? Ili imate problema sa zubima i želite popraviti taj problem, ali vam je važna i estetska dimenzija? U pomoć vam priskačemo s estetikom osmijeha i DSD-om (digital smile design – digitalni dizajn osmijeha).

Danas postoje metode kojima možemo analizirati nečiji osmijeh na temelju fotografija i napraviti simulaciju nečijeg idealnog osmijeha prije početka svakog zahvata. Tako bolje razumijemo potrebe i zahtjeve pacijenta i u suradnji s njima kreiramo njihov idealan osmijeh. Nakon toga krećemo na rad, a to obuhvaća sve od jednostavnih zahvata poput izbjeljivanja zuba do izrade keramičkih ljuskica ili krunica. Za osvježenje cjelokupnog izgleda lica mogu se koristiti i dermalni fileri.

Izbjeljivanje zuba

Zubi se izbjeljuju posebnim gelovima koji se nanesu na zube. Tada se razvija aktivni kisik, komponenta koja zapravo izbjeljuje zube. Samo izbjeljivanje traje oko sat vremena, a rezultat su nekoliko nijansi svjetlija boja. Postupak je potpuno bezbolan, a znanstveno dokazano i neškodljiv za zube. Uz to, postupak je trajan iako se boja s godinama prirodno mijenja, zbog pigmenata iz hrane i pića.

Zubne ljuskice

Zubne ljuskice su tanke keramičke navlake, a spadaju u protetske radove. Izrađuju se individualno po mjeri pacijenta, a prekrivaju samo prednji dio zuba. To znači da se zub minimalno ili čak nimalo brusi, a rezultat je trajan i izuzetno prirodan. Ljuskice traju 10-ak godina i duže. Naravno, važna je dobra higijena usne šupljine i redovne kontrole kod stomatologa. S ljuskicama možete dobiti savršen „holivudski” osmijeh, ali zapravo lijep osmijeh mora biti prirodan i pravilan, ali ne i apsolutno savršen. Upravo zato prvo kreiramo digitalnu simulaciju osmijeha, kako bismo kreirali najbolje moguće rješenje.

Dermalni fileri

Dermalni hijaluronski fileri standard su za popunjavanje bora na licu i povećanje usana. Naime, starenjem koža počinje gubiti svoje bitne komponente: hijaluronsku kiselinu i kolagen, a time i elastičnost. Kao posljedica toga na licu se stvaraju bore, ono gubi na volumenu, a koža izgleda umorna. Dermalnim filerima nadomještamo hijaluronsku kiselinu, a radi se o gelovima koji se injektiraju kroz vrlo tanku iglu. Postupak je bezbolan, rezultati su odmah vidljivi, a traju i do godinu dana.

Kontaktirajte nas

  Korištenjem ovog obrasca pristajete na uvjete korištenja internet stranice te potvrđujete da ste upoznati s zaštitom podataka www.cdmz.hr


  Stojimo Vam na usluzi  Kontakt:
  Tel: 023/77 99 39
  E-mail: info@cdmz.hr


  Adresa:
  Ul. postrojbi specijalne policije 21,
  2300, Zadar


  Radno vrijeme:
  PON-PET: 08 - 20 sati
  SUB: po dogovoru


  Odjaviti se možete u svakome trenutku. Pročitajte više o načinu na koji se koriste Vaši podaci na poveznici.

  © 2024 Centar dentalne medicine Zadar
  Nazovite nas
  Kako do nas