Protetika

Protetika, Centar dentalne medicine dr. Bilan, Zadar

Nedostatak jednog ili više zuba nije samo estetski problem, nego i značajan zdravstveni problem. Zato ćemo učiniti sve kako bismo vaše probleme riješili stručno, koristeći najbolje materijale i uz pomoć najsuvremenije tehnologije.

Stomatološka protetika je grana stomatologije koja podrazumijeva izradu protetskih radova kojima se nadoknađuju izgubljeni zubi ili mijenja izgled postojećih zubi u svrhu vraćanja njihove funkcije i estetike.

Možemo ju podijeliti na fiksnu protetiku i mobilnu protetiku. Kao što i samo ime kaže, fiksni protetski nadomjesci su fiksirani u ustima i pacijent ih ne može sam ukloniti iz usta, dok mobilna protetika podrazumijeva radove koje pacijent sam vadi i stavlja u usta. Fiksni protetski nadomjesci su krunice, mostovi i ljuskice dok se mobilne nadomjeske naziva protezama (totalne, djelomične, pokrovne)

Gubitak zuba narušava naš osmijeh, ali uzrokuje i brojne zdravstvene probleme poput naginjanja susjednih zuba, nepravilnog zagriza, gubitka zubne kosti, problema u govoru i žvakanju te probavnih problema. Protetskim nadomjeskom važno nam je vratiti funkciju zuba, ali jednako nam je važna i estetska dimenzija.

Sve protetske radove izrađujemo od najkvalitetnijih materijala.

Cijeli postupak izrade fiksno protetskih radova u našoj ordinaciji je potpuno digitaliziran te se radovi izrađuju CAD-CAM tehnologijom. Nakon preparacije zubi, korištenjem intraoralnog digitalnog skenera (3Shape-Trios) uzima se digitalni otisak čeljusti koji se potom šalje u dentalni laboratorij gdje dentalni tehničar dizajnira oblik budućeg rada na računalu. Dizajn se potom šalje u CNC stroj ili 3D printer koji prema dostavljenom dizajnu izradi protetski nadomjestak.  Cijeli postupak izrade traje svega nekoliko dana.

Svaki protetski rad potrebno je izraditi izrazito precizno i kvalitetno kako bi se on što bolje uklopio u složeni stomatognati sustav te mu povratio funkciju i estetiku.

Vrlo bitno za naglasiti je da dugotrajnost svih protetskih radova u velikoj mjeri ovisi o razini oralne higijene koju pacijent provodi. Svaki protetski rad zahtijeva brigu i održavanje što se postiže uz redovito održavanje oralne higijene te redovite kontrolne preglede u ordinaciji.

U okviru protetskih usluga izrađujemo zubne ljuskice, krunice, mostove te razne vrste zubnih proteza.

Ljuskice

Zubne ljuskice su visokoestetski tanki keramički nadomjesci, izrađuju se individualno po mjeri pacijenta, a postavljaju se kod blažih oštećenja ili korekcije oblika zuba. Ljuskicom se prekriva samo prednji dio zuba, a pri izradi se vaš zub minimalno ili čak nimalo brusi.

Više o zubnim ljuskicama…

Krunice

Zubne krunice (navlake) su fiksni protetski nadomjesci koji u potpunosti oponašaju prirodan zub. Postavljau se na zube i implantate. Više krunica se može povezati u most kako bi se nadoknadilo više zubi u nizu.

Više o krunicama…

Mostovi

Zubni mostovi postavljaju se kad nedostaje jedan ili više zubi. Most se sastoji od više međusobno povezanih krunica. Može se izraditi na prirodnim zubima ili na implantatima. Izrađuju se od izdržljivih materijala koji u potpunosti nalikuju izgledu i boji prirodnih zuba pacijenta te predstavljaju kvalitetno i dugotrajno rješenje.

Više o zubnim mostovima…

Proteze

Kod slučajeva više izgubljenih zuba ili kod potpune bezubosti ukoliko nije moguće postaviti implantate i izraditi fiksno protetski rad jedno od mogućih rješenja je zubna proteza.

Više o zubnim protezama…

Kontaktirajte nas s povjerenjem
Rezervirajte svoj termin za konzultacije ili zahvat

Kontaktirajte nas

  Korištenjem ovog obrasca pristajete na uvjete korištenja internet stranice te potvrđujete da ste upoznati s zaštitom podataka www.cdmz.hr


  Stojimo Vam na usluzi  Kontakt:
  Tel: 023/77 99 39
  E-mail: info@cdmz.hr


  Adresa:
  Ul. postrojbi specijalne policije 21,
  2300, Zadar


  Radno vrijeme:
  PON-PET: 08 - 20 sati
  SUB: po dogovoru


  Odjaviti se možete u svakome trenutku. Pročitajte više o načinu na koji se koriste Vaši podaci na poveznici.

  © 2024 Centar dentalne medicine Zadar
  Nazovite nas
  Kako do nas