Endodoncija ili liječenje zuba

Endodoncija, Centar dentalne medicine dr. Bilan, Zadar

Koliko god brinuli o zdravlju svojih zuba, dogodi se da bolest zahvati i zubnu pulpu i korijenski dio zuba, ono što popularno zovemo „živac”. Nekada je tretman tog stanja bio dugotrajan i neugodan, ali u našem dentalnom centru koristimo najsuvremenije tehnologije koje cijeli postupak čine preciznijim i bržim, a time i ugodnijim za pacijenta.

Grana medicine koja se bavi bolestima zubne pulpe i korijenskog dijela zuba naziva se endodoncija. Zubna pulpa je maleni dio tkiva koji se nalazi u središtu svakog zuba. Kad se upali doista jako boli, a bolovi ne prolaze ni upotrebom analgetika. Nažalost, često je to tek trenutak kad pacijent potraži pomoć stomatologa. Rješenje je ekstirpacija zubne pulpe ili ono što se popularno naziva „vađenje živca”. Nekada je to bio neugodan i dugotrajan tretman, a zbog toga su ga pacijenti i izbjegavali.

Centar dentalne medicine Zadar koristi najsuvremeniju tehnologiju i primjenjuje visokokvalitetne postupke prilagođene svakom zubu kako bi liječenje bilo uspješno i kako bismo spasili zub. Jer je drugo rješenje vađenje zuba, a to uvijek želimo izbjeći. Pri endodoncijskom liječenju koristimo strojnu obradu korijenskog kanala, rendgensku dijagnostiku, apex-lokator i laser za dezinfekciju prostora zubne pulpe nakon endodontskog zahvata. Dužina liječenja ovisi o težini slučaja, a obično za njega treba jedan do dva posjeta.

Kontaktirajte nas

  Korištenjem ovog obrasca pristajete na uvjete korištenja internet stranice te potvrđujete da ste upoznati s zaštitom podataka www.cdmz.hr


  Stojimo Vam na usluzi  Kontakt:
  Tel: 023/77 99 39
  E-mail: info@cdmz.hr


  Adresa:
  Ul. postrojbi specijalne policije 21,
  2300, Zadar


  Radno vrijeme:
  PON-PET: 08 - 20 sati
  SUB: po dogovoru


  Odjaviti se možete u svakome trenutku. Pročitajte više o načinu na koji se koriste Vaši podaci na poveznici.

  © 2024 Centar dentalne medicine Zadar
  Nazovite nas
  Kako do nas