Estetika lica

estetika lica povecanje usana

Zašto odabrati stomatološki centar za obavljanje estetskih tretmana?

Osim kreiranja lijepog osmijeha i brige za zdrave zube, stomatolozi su vrsni poznavatelji anatomije lica i vrata koju uspješno mogu iskoristiti u estetskim tretmanima lica. Stomatolozi posjeduju visoke vještine, pedantnost i preciznost u obavljanju zahvata na zubima, pri čemu također vode računa o estetici. Dobro poznavanje građe lica, simetrije i iskustvo u obavljanju složenih zahvata navelo je brojne stomatologe da prošire područje svoje struke na estetsku dermatologiju. Stomatolozi su najprecizniji stručnjaci kad je riječ o korištenju injekcija, budući da redovito ubrizgavaju u desni i osiguravaju da injekcije budu što bezbolnije, brže i ugodnije za pacijenta. 

Starenjem se karakteristične crte lica mijenjaju, koža gubi elastičnost i čvrstoću, smanjuje se količina kolagena, elastina i hijaluronske kiseline što dovodi do stvaranja bora. Suvremena medicina pruža spektar tretmana koji omogućuju mladolik, zdrav, prirodan i sjajan izgled kože, smanjivanje bora i znakova starenja, a također nudi i brojne estetske korekcije. Visoka stručnost, preciznost, inovativnost, sigurnost i bezbolnost postupaka neki su od razloga zbog kojih se brojni pacijenti odlučuju kako na pomlađivanje lica, tako i na ostale estetske tretmane.

Botulinum toksin

Botulinum toksin je prirodni pročišćeni protein koji se proizvodi pomoću bakterije Clostridium Botulinum. Prije ubrizgavanja nanosi se anestetska krema kako bi postupak bio bezbolan. Nekoliko sati nakon apliciranja, botulinum toksin se pričvršćuje na završetke živaca koji kontroliraju mišić, dok sljedećih nekoliko dana toksin djeluje na način da blokira prijenos živčanih signala koji uzrokuju kontrakcije mišića. Učinci botulinum toksina su smanjenje, pa čak i potpuno uklanjanje bora oko očiju, između obrva, na čelu te oko usta. Konačni rezultat je mlađi i svježiji izgled lica. Djelovanje botulinum toksina traje oko 3-6 mjeseci, što ovisi o njegovoj injektiranoj količini i kontrakcijama mišića osobe, stoga se preporučuje obaviti nekoliko tretmana kako bi učinak bio što duži.

Hijaluronski fileri

Hijaluronska kiselina supstanca je koja se prirodno nalazi u našem tijelu, a najveće koncentracije su pronađene na području mekih vezivnih tkiva, na području očiju, tekućini unutar zgloba i hrskavice, kao i na koži. Molekule hijaluronske kiseline vežu vodu i na taj način održavaju kožu hidratiziranom. Starenjem se količina hijaluronske kiseline gubi, koža gubi na elastičnosti, čvrstoći i vlazi. Kako bi se vratio volumen,svježina i strukture lica koristi se tretman ubrigavanja hijaluronske kiseline, što se popularno naziva filerima. Kao i kod botulinum toksina, najprije se nanosi anestetska krema da bi se osigurala bezbolnost postupka. Fileri se apliciraju ubrizgavanjem u tkivo, a po sastavu su prozitni gelovi kojima je podloga hijaluronska kiselina. Postupak ubrizgavanja traje samo nekoliko minuta, a rezultati su vidljivi nedugo nakon tretmana. 

Budući da je to prirodna molekula, rizik za alergijsku reakciju je minimalan, a s vremenom se postupno razgrađuje u našem organizmu djelovanjem enzima hijaluronidaze, a rezultati traju 6 mjeseci do godine dana.  

Fileri se razlikuju prema namjeni a mogu se koristiti za popunjavanje bora na području čela, oko usta, nosa i očiju, smanjivanja podočnjaka, omekšavaju grube crte i bore lica, podižu obraze a mogu se koristiti i za povećanje usana. Ovisno o području koje je potrebno tretirati, koristi se različita koncentracija hijaluronske kiseline. Za hidrataciju kože koristi se manja količina, dok se primjerice kod oblikovanja kontura lica i obraza koristi najkoncentriraniji oblik filera koji traju i do 20 mjeseci. 

Povećanje usana hijaluronskim filerima

Osim zdravih zubi, lijep osmijeh oblikuju i usne, a puniji izgled usana jedan je od posljednjih trendova estetske medicine. Povećanje i pomlađivanje usana čini lice privlačnijim i primjetno mlađim, a lijep oblik i punoća usana znak su senzualnosti i ženstvenosti, stoga se brojne žene diljem svijeta odlučuju za ovaj tretman. Povećanje usana najčešće se provodi kod osoba koje imaju tanke usne i manji volumen ili kod starijih osoba kod kojih s godinama meko tkivo usana atrofira, gubi volumen i svoj prvotni oblik. Za povećanja usana koriste se različite vrste hijaluronskih filera, a konačan rezultat dogovara se sa stručnjakom koji obavlja tretman. 

Kao i kod ostalih područja koja se tretiraju hijaluronskim filerima, najprije se nanosi anestetska krema ili sprej za usnice, a zatim se ubrizgava hijaluronska kiselina. Prilikom tretmana bitno je odrediti pravilnu količinu hijalurona koji se ubrizgava, stoga se za prvi put preporučuje korištenje manje količine koja se kasnije može nadograditi, kako se ne bi dobio neželjeni efekat. Tretmanom se dobivaju mekše usne, vraća se prirodna vlažnost usana, a u konačnici se dobiva veći i puniji izgled. Trajanje filera iznosi 6-12 mjeseci, a apliciranjem male količine u trenutku kad se ponovno formiraju bore može produljiti njihovo trajanje do 36 mjeseci. 

Kontaktirajte nas s povjerenjem
Rezervirajte svoj termin za konzultacije ili zahvat

Kontaktirajte nas

  Korištenjem ovog obrasca pristajete na uvjete korištenja internet stranice te potvrđujete da ste upoznati s zaštitom podataka www.cdmz.hr


  Stojimo Vam na usluzi  Kontakt:
  Tel: 023/77 99 39
  E-mail: info@cdmz.hr


  Adresa:
  Ul. postrojbi specijalne policije 21,
  2300, Zadar


  Radno vrijeme:
  PON-PET: 08 - 20 sati
  SUB: po dogovoru


  Odjaviti se možete u svakome trenutku. Pročitajte više o načinu na koji se koriste Vaši podaci na poveznici.

  © 2024 Centar dentalne medicine Zadar
  Nazovite nas
  Kako do nas