Smanjivanje znakova starenja hijaluronskim filerima

Posljednjih nekoliko godina, na tržištu su se pojavili brojni proizvodi za povećanje mekog tkiva, popularni pod nazivom „fileri“, koji se koriste u svrhu smanjivanja ili zaustavljanja znakova starenja. Pojava filera napravila je revoluciju u estetskoj medicini, a milijuni pacijenata odlučuju se za ove popularne tretmane čija je prednost da ne zahtijevaju kirurški zahvat.

Dermalni fileri razlikuju se prema supstanciji od koje su izrađeni, a prilikom odabira filera iz široke palete koju nudi estetska medicina bitno je odabrati one koje su odobreni od važnih  zdravstvenih organizacija.

Uloga hijaluronske kiseline u filerima

Hijaluronska kiselina je supstanca slična gelu, prirodno prisutna u našem organizmu, koja daje volumen koži, zadržava vodu, sprječava isušivanje kože i sudjeluje u zacjeljivanju. Svojim svojstvima daje koži elastičnost, a uz kolagen ima važnu potpornu funkciju. Starenjem se količina kolagena i hijaluronske kiseline počinje gubiti, a djelovanjem gravitacijske sile koža lica gubi volumen, postaje opuštena, umornija i stvaraju se bore. Budući da je sastavni dio našeg organizma, hijaluronska kiselina idealno je rješenje za vraćanje mladolikog izgleda i vitalnosti kože. Ovakvi fileri ubrizgavaju se u kožu i daju prirodan izgled konturama lica.

Prednosti hijaluronskih filera
  • Nisu životinjskog podrijetla, već se proizvode u laboratorijskim uvjetima biotehnološkim postupcima
  • Biokompatibilnost: prirodnim putem razgrađuju se u organizmu 
  • Zahvat je vrlo brz
  • Zabilježeno znatno manje nuspojava u odnosu na druge metode pomlađivanja
  • Popunjavaju bore, smanjuju vidljivost
  • Povećavaju elastičnost, volumen i hidratiziraju kožu
  • Potiču stvaranje novog kolagena
Koja područja se tretiraju hijaluronskim filerima?

Hijaluronski fileri koriste se za tretiranje bora: periorbitalnih (na vanjskoj strani očiju), perioralnih (oko usana ) i nazolabijalnih (područje oko nosa). Osim na području lica, koriste se u pomlađivanju vrata, ruku i dekoltea. Pomažu i u korekciji izgleda, stoga se koriste za popunjavanje obraza i usana, naglašavanje jagodica te liftinga cijelog lica.

znakovi starenja oko očiju
Znakovi starenja oko očiju
Tko su kandidati?

Za pristupanje tretmanu hijaluronskim filerima ne postoji određena dobna granica, budući da se bore pojavljuju individualno, ovisno o genetici i načinu života. Prve bore mogu se javiti već i u kasnim dvadesetim godinama, dok se kod ostalih javljaju i kasnije. 

Tijek tretmana

Prije tretmana potrebno je napraviti detaljnu konzultaciju i profesionalnu analizu kože lica, prilikom čega specijalist određuje količinu i tip hijaluronskog filera koji će se koristiti kod pojedinog pacijenta. Najprije je potrebno dobro očistiti kožu lica i ukloniti svu šminku, a zatim se nanosi lokalni anestetik (krema s lidokainom) da bi se ublažila bol prilikom injiciranja filera. Nakon 15 minuta anestetik se uklanja, lice se očisti i kreće ubrizgavanje filera putem vrlo tankih iglica na područje koje se želi tretirati. Tretman traje sveukupno 30-60 minuta, a rezultati su vidljivi već nakon tretmana budući da hijaluronska kiselina veže vodu i spaja se s okolnim kolagenom. Oporavak gotovo i nije potreban budući da je sam postupak brz i bezbolan. 

Moguće nuspojave

Za razliku od botoksa i ostalih dermalnih filera koji nisu na bazi hijalurona, hijaluronski fileri bilježe najmanje nuspojava. Moguća je prisutnost crvenila koje nestaje nakon nekoliko sati, te rijetko malih podljeva i otoka koji nestaju nakon par dana. Iako je hijaluronska kiselina prirodan sastojak, značajnija nuspojava koja je zabilježena bila je alergijska reakcija, što se događa vrlo rijetko. Vrlo je bitno obratiti se profesionalcima koji su vješti u zahvatu jer u pogrešnim rukama neprofesionalne osobe koja koristi jeftine filere može doći do nekroze tkiva i nastanka ožiljaka nakon ubrizgavanja. Stoga je vrlo bitno odabrati profesionalce koji koriste brendove provjerenih filera kao što su Teosyal, Juvederm, Belotero i Restylane. 

Trajanje

Djelovanje filera ovisi o koncentraciji hijaluronske kiseline i njihovom sastavu, a najčešće varira od 6 do 20 mjeseci. Kako bi rezultat bio što bolji, još jednom se naglašava da je bitno odabrati kvalitetnog i certificiranog stručnjaka koji će koristiti provjerene filere

Želite smanjiti ili zaustaviti znakove starenja? Kontaktirajte nas i odaberite nas za siguran i bezbrižan tretman filerima.

Kontaktirajte nas s povjerenjem
Rezervirajte svoj termin za konzultacije ili zahvat

Kontaktirajte nas

    Korištenjem ovog obrasca pristajete na uvjete korištenja internet stranice te potvrđujete da ste upoznati s zaštitom podataka www.cdmz.hr


    Stojimo Vam na usluzi



    Kontakt:
    Tel: 023/77 99 39
    E-mail: info@cdmz.hr


    Adresa:
    Ul. postrojbi specijalne policije 21,
    2300, Zadar


    Radno vrijeme:
    PON-PET: 08 - 20 sati
    SUB: po dogovoru


    Odjaviti se možete u svakome trenutku. Pročitajte više o načinu na koji se koriste Vaši podaci na poveznici.

    © 2024 Centar dentalne medicine Zadar
    Nazovite nas
    Kako do nas