Ljuskice za zube

zubne ljuskice od porculana

Ljuskice za zube su tanke keramičke fasete, a izrađuju se individualno po mjeri pacijenta. Postavljaju se cementiranjem sa specijalnim cementima. Ljuskicom se prekriva samo prednji dio zuba, a pri postavljanju se vaš zub minimalno ili čak nimalo brusi.

Zašto postaviti ljuskice za zube?

Ljuskice za zube se najčešće postavljaju zbog želja pacijenata za svjetlijom boju zubi, a uglavnom je cilj tzv. Holywood smile. Također, izrazito su korisne i kod manjih oštećenja ili ortodontskih zahvata. Važno je naglasiti da pacijenti s težim oštećenjem zuba nisu kandidati za ljuskice. Takva oštečenja i zubi su:
· teža oštećenja od karijesa
· zubi s većim kompozitnim ispunima
· endodontski liječeni zubi

Međutim, takvi pacijenti mogu odabrati neke druge protetske opcije, kao što su zubne krunice, što dr. Bilan procjenjuje na prvom pregledu.

Kakvi su rezultati?

Rezultat je visoka razina estetske prirodnosti te trajnost postavljenih ljuskica za zube, a zbog svoje glatke površine ljuskice ne mijenjaju boju kroz vrijeme. Ljuskice se naravno mogu i oštetiti, ali za to mora postojati preduvjet, npr. udarac, grickanje noktiju, loša oralna higijena itd.

Cijene zubnih ljuskica?

Cijene svakako mogu varirati, ovisno o kvaliteti materijala koji se postavlja te o stručnosti i iskustvu doktora te zubnog tehničara. Također, postoje različite vrste ljuskica, kompozitne i porculanske, a odabir pojedine generira i cijenu.

Kako se postavljaju?

Pri prvom posjetu, dr.Bilan procjenjuje oralnu situaciju te se u razgovoru s pacijentom definira oblik ljuskica koji bi doveo do visoke razine estetske prirodnosti. Važno je napomenuti kako dr.Bilan uzima u obzir sve komentare ili sugestije pacijenata kako bi konačni rezultat bio vrhunski. Idući korak je izrada fotografija i uzimanje situacijskih otiska. Tada slijedi analiza fotografija i otisaka te se kreira novi osmijeh koji pacijent može vidjeti kao simulaciju na računalu i izrađuje se model novog osmijeha tzv. wax up koji tada probamo direktno u ustima pacijenta prije bilo kakvog brušenja. Nakon tog se zubi minimalno bruse (0,3-0,8 mm), uzima se otisak te se rade privremene ljuskice koje štite brušene zube od negativnih utjecaja. U konačnici se ljuskice specijalnim tehnikama trajno cementiraju. Kvaliteta cementiranja je vrlo važan proces u postavljanju ljuskica kao jedan od preduvjeta za čvrstoću, dugotrajnost te estetski izgled ljuskica.

dijagnostika

Važno

Kako bi postavljenim ljuskicama osigurali dugotrajnost i boju nemojte zaboraviti na oralnu higijenu te izbjegavajte navike koje bi mogle rezultirati oštećenjem ljuskica.

Cjenik stomatoloških usluga nalazi se ovdje – Ljuskice za zube cijena

Naši radovi

Pacijentici smo radili dvije ljuske na gornjim centralnim sjekutićima (“jedinice”), kako bi ispravili krivi položaj zuba (pacijentica nije željela ortodonciju) i dobili ljepši osmijeh.

ljuske-izrađene-od-IPS-Emax-bezmetalne-keramike

Na dva bočna gornja sjekutića mikro oblika minimalnim brušenjem postavljene su ljuske izrađene od IPS Emax bezmetalne keramike da dobijemo harmoničan i lijep osmjeh.

gornja čeljust

Zubnim ljuskicama na 4 prednja gorja sjekutića napravljenim iz potpune keramike Emax korigirali smo oblik i boju zubi i napravili novi osmijeh.

Kontaktirajte nas s povjerenjem

Rezervirajte svoj termin za konzultacije ili zahvat
Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

  Korištenjem ovog obrasca pristajete na uvjete korištenja internet stranice te potvrđujete da ste upoznati s zaštitom podataka www.ordinacija-bilan.hr


  Stojimo vama na usluzi  Kontakt:
  Tel: 023/77 99 39
  E-mail: info@ordinacija-bilan.hr


  Adresa:
  Ul. postrojbi specijalne policije 21,
  2300, Zadar


  Radno vrijeme:
  PON: izmjenično ujutro - popodne
  UTO, ČET: 14.00 - 20.30
  SRI: 8.00-14.30
  PET: 8.00-14.30
  SUB: po dogovoru


  Odjaviti se možete u svakome trenutku. Pročitajte više o načinu na koji se koriste Vaši podaci na poveznici.

  © 2021 Dr. Bilan, centar dentalne medicine
  Nazovite nas
  Kako do nas